Quiche paprikával és camembert-el
Paprikás quiche camembert sajttal egy igazi laktató fogás, ami a nyári szezonális alapanyagokból könnyen elkészíthető. Biztos vele a siker.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy 24 cm Ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 4 tojás
- 250 g tejföl
- 1 tk. paradicsom sűrítmény
- 150 g camembert sajt szeletekre vágva
- 2 piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
- 2 sárga kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
- 2 ek. petrezselyem aprítva
- Só és bors őrölve
- apróra vágott friss fűszernövények a szóráshoz
- vaj a forma zsírozásához
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a kivajazott formába fektetjük (a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehethetjük, ekkor a vajazás elmarad). A tészta alját egy villával megszurkáljuk és a lelógó tészta széleket visszahajtogatjuk.
-
Lépés 3
A tojást, a tejfölt és a paradicsom sűrítményt simára keverjük és hozzákeverjük a maradék hozzávalókat is. Sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A sajtos, paprikás keveréket a tésztára töltjük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt megsütjük. Sülés után megszórjuk friss fűszernövényekkel.
A camembert helyett kipróbálhatunk más lágy sajtot is, mint például brie-t vagy gorgonzola-t.