Rácsos almatorta
- kb. 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 2 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 6 db alma meghámozva, szeletelve
- 50 g barna cukor
- 30 g mandula
- 1 citrom héja reszelve
- 1 citrom leve
- 1 ek fahéj őrölve
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.
-
Lépés 3
Az almát, barna cukrot, fahéjat, citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze.
-
Lépés 4
Az egyik tésztát tekerjük ki, és vágjuk 1 cm széles csíkokra.
-
Lépés 5
A tortaformát vajazzuk ki, majd a másik tésztát tegyük a tortaformába, a kilógó tésztaszéleket pedig vágjuk le.
-
Lépés 6
A darált mandulát szórjuk a tésztára, majd erre halmozzuk az almás masszát.
-
Lépés 7
A tésztacsíkokból készítsünk rácsot a töltelékre, majd kevés barna cukorral szórjuk meg, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalás előtt porcukorral hintsük meg.
A töltelékhez ízlés szerint mazsolát is adhatunk hozzá.