Rácsos káposztás rétes curry-vel és ananásszal
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy rácsos káposztás réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1/2 fej fejes káposzta, vékonyra vágva
- 2 ek. curry
- 2 ek. édes chili szósz
- 1/2 citrom leve
- 1/2 csokor koriander, apróra vágva
- 100 g ananász, hámozott, apróra vágva
- só és bors őrölve
- 1 marék fekete szezám a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Keverjük össze a fehér káposztát a curry-vel, az édes chili szósszal és a citromlével, és jól gyúrjuk össze. Adjuk hozzá a koriandert és az ananászt, majd sóval és borssal ízesítsük. Öntsük le a felesleges folyadékot.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki és hosszában vágjuk 10 cm széles csíkot vágunk. A keskenyebb tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk. A szélesebb tészta széleit pedig kenjük be vízzel.
-
Lépés 4
Fedjük be a szélesebb tésztát a töltelékkel úgy, hogy a szélektől kb. 1 cm szabadon maradjon. A rácsozott tésztát óvatosan helyezzük a töltelékre és a széleknél jól illesszük össze, és kicsit hajtsuk vissza. A tészta tetejét kenjük át vízzel és szórjuk meg szezámmal.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ínyencek adhatnak hozzá mogyoróvajat, vagy apróra vágott pörkölt földimogyorót. Ha nincs tésztarácsozónk, vágjunk a tésztából kb. 1/2 cm-es csíkokat, és ebből készítsünk rácsot a sütemény tetejére.