Rácsos rétes brokkolival és szalonnával
- 25 - 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 - 6 személy részére
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 550 g brokkoli
- 100 g szalonna csíkokra vágva
- 100 g ementáli sajt reszelve
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
- 1/2 citrom leve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A brokkolit sós vízben citromlével főzzük roppanósra (kb. 1 percig), jól csepegtessük és hűtsük le.
-
Lépés 3
A krémtejszínt a tojással, fűszerekkel jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott szalonna és a reszelt sajt kétharmad részét, és a brokkolit.
-
Lépés 4
A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, és 10 cm széles csíkot vágjunk le belőle hosszában. A keskenyebb részt rácsozóval gurítsuk át.
-
Lépés 5
A szélesebb tésztára helyezzük rá a tölteléket, a széleket kb. 2-3 cm szélességben hagyjuk üresen, majd tojással kenjük meg. A maradék szalonnát és sajtot tegyük a töltelékre.
-
Lépés 6
A rácsozóval szaggatott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk rá az alapra.
-
Lépés 7
A rétest a felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha nincs tésztarácsozó, akkor a tésztából vágjunk csíkokat, és ezeket egymás mellé helyezve készítsünk rácsot a töltelékre.