Rácsos rétes brokkolival és sonkával

Rácsos rétes brokkolival és szalonnával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 25 - 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 - 6 személy részére

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 550 g brokkoli
  • 100 g szalonna csíkokra vágva
  • 100 g ementáli sajt reszelve
  • 125 g krémtejszín
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1/2 citrom leve
Ennek a rétesnek már a látványa is étvágygerjesztő. A rács elkészítését megmutatjuk a videóban. Meglátod, nagyon egyszerű elkészíteni.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A brokkolit sós vízben citromlével főzzük roppanósra (kb. 1 percig), jól csepegtessük és hűtsük le.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt a tojással, fűszerekkel jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott szalonna és a reszelt sajt kétharmad részét, és a brokkolit.

  4. Lépés 4

    A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, és 10 cm széles csíkot vágjunk le belőle hosszában. A keskenyebb részt rácsozóval gurítsuk át.

  5. Lépés 5

    A szélesebb tésztára helyezzük rá a tölteléket, a széleket kb. 2-3 cm szélességben hagyjuk üresen, majd tojással kenjük meg. A maradék szalonnát és sajtot tegyük a töltelékre.

  6. Lépés 6

    A rácsozóval szaggatott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk rá az alapra.

  7. Lépés 7

    A rétest a felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha nincs tésztarácsozó, akkor a tésztából vágjunk csíkokat, és ezeket egymás mellé helyezve készítsünk rácsot a töltelékre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!