Ratatouille táskák vajas leveles tésztából
- 30 – 35 perc
- 190° C
- 170 ° C
- kb. 20 – 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 ek olaj
- 1 pirospaprika kis kockákra vágva
- 1 sárga paprika kis kockákra vágva
- 1 cukkini kis kockákra vágva
- 200 g friss paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- Néhány friss kakukkfűlevél
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát forró olajon pirítsuk meg. A felkockázott paprikát és cukkinit adjuk hozzá, és pirítsuk tovább.
-
Lépés 3
A kockákra vágott paradicsomot, fokhagymát és kakukkfüvet adjuk hozzá, addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Sóval és borssal fűszerezzük és a masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A vajas leveles tésztát sütőpaprírral együtt tekerjük ki a sütőlapra és vágjuk 12x12 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 5
Minden tészta közepére tegyünk 1 evőkanál tölteléket. A széleket kenjük meg tojással, hajtsuk össze, és a széleket könnyedén nyomkodjuk össze. A maradék tésztával díszítsük a táskákat, és még egyszer kenjük át felvert tojással.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen 30-35 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Cukkini helyett próbáljuk ki padlizsánnal, vagy variáljuk a zöldségeket ízlése szerint.