Rebarbara torta
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához (ø 24 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 - 3 szál rebarbara hámozva
- 1 tojás
- 2 ek. cukor
- 100 g créme fraîche
- 1 tk. étkezési keményítő
- 1/2 citrom kezeletlen, reszelve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó részekkel a széleket megerősítjük.
-
Lépés 3
A tojásokat a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a Créme fraîche-t, keményítőt és a citromhéjat. A tölteléket a tésztára öntjük. A rebarbaraszálakat hosszában elnegyedeljük, a formába illő méretre vágjuk és a tésztára simítjuk.
-
Lépés 4
A sütő alsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A rebarbara tortát még ízletesebbé tehetjük sajátkészítésű eperszósszal.