Rebarbara torta habbal
- 20+10+10 perc
- 150°C +180°C + 220°C
- 130°C +160°C + 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 500 g rebarbara meghámozva
- 1 ek cukor
- fahéj őrölve
- sárgabarack lekvár
- vaj a kenéshez
- 1 tojás a kenéshez
- 3 tojás fehérje
- 150 g cukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az előkészített rebarbarát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, fahéjjal és cukorral hintsük meg és kb. 15 - 20 percig pároljuk.
-
Lépés 3
A tortaformát olvasztott vajjal kenjük meg. A linzertésztát helyezzük a formába, a tésztaszéleket igazítsuk a tortaforma széléhez.
-
Lépés 4
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük vakon. Az elősütött tortát tegyük félre hűlni.
-
Lépés 5
A tortaalapot melegített lekvárral kenjük meg, és a párolt rebarbarát halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 6
A tojásfehérjét cukorral verjük kemény habbá, töltsük nyomózsákba és vigyük fel a rebarbarás töltelékre.
-
Lépés 7
220 °C-os sütőben kb. 10 percig szárítsuk, hogy a hab szép aranybarna legyen.
A vakon sütéshez használjunk száraz babot vagy lencsét.