Rebarbarás csigák
Nem kell mindig a klasszikus rebarbarás süteményt készítenünk. Mit szólnál, ha feldobnánk ezt a tavaszi receptet és muffin formában készítenénk el? Csak 5 hozzávalóból áll, így bármikor gyorsan elkészítheted és már viheted is magaddal, ha megéheznél két étkezés között.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 db csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g rebarbara
- 125 g barna cukor
- 1 tk. fahéj vagy kardamom
- 100 g porcukor a mázhoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rebarbarát körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk és összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a rebarbarás töltelékkel megkenjük úgy, hogy felül kb. 4 cm-es csíkot szabadon hagyunk. Alulról indulva szorosan feltekerjük a tésztát, majd késsel 12 egyforma darabra vágjuk.
-
Lépés 4
A csigákat a sütőpapírral bélelt muffinformákba helyezzük, majd a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Miután kihűlt, a porcukrot összekeverjük két evőkanál vízzel és ezzel a mázzal díszítjük a rebarbarás csigákat.
Ha nincs otthon muffin sütőpapír, kenjük be vajjal vagy zsírral a muffinformákat, és úgy süssük ki a csigákat.