Répás gombás rétes
- kb. 30 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 újhagyma megtisztítva, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma megtisztítva, aprítva
- 300 g répa megtisztítva apróra vágva
- 150 g csiperke gomba megtisztítva apróra vágva
- 1 marék Rukkola
- 4 ek. növényi tejszín
- Só és bors őrölve
- 60 g vegán margarin
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben 40 margarint felforrósítunk és mepároljuk rajta a gombát. Ezután hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a répát és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a vegán tejszínt és főni hagyjuk. Végül az egészet lehűtjük és rukkolát keverünk hozzá.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. Hosszában levágunk a tészta széleiről 1-1 cm-t, ezzel fogunk dekorálni. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk. A tészta egyik oldalát, majd a másikat is középre hajtjuk és a levágott tésztadarabokkal díszítjük a tetejét.
-
Lépés 4
A maradék megolvadt margarinnal kenjük meg és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaljuk megsózott, növényi joghurttal. Ízlés és szezon szerint más zöldségekkel is elkészíthetjük a rétest, pl. cukkinivel vagy sütőtökkel.