Répás táskák
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 5 répa vékonyra reszelve
- 150 g humusz
- 20 g gyömbér reszelve
- friss koriander aprítva
- só őrölve
- 1 növényi tej a kenéshez
- Müzli a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük, egy nagy tányért rájuk helyezünk és egy éles késsel kör alakúra vágjuk.
-
Lépés 3
A répát, humuszt, gyömbért és koriandert összekeverjük és sóval fűszerezzük. Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Egy éles késsel 8 egyenlő nagyságú részre vágjuk.
-
Lépés 4
Mindegyik tészta szeletre 2 evőkanál répás masszát teszünk úgy, hogy a szélektől kb. 5 mm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 5
A második tésztát is 8 részre vágjuk és a már előkészített tészta szeletekre helyezzük.
-
Lépés 6
A széleket az ujjunkkal megnyomkodjuk, növényi tejjel megkenjük és megszórjuk müzlivel.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A maradék tésztarészekből vágjunk csíkokat és csavarjuk meg. Kenjük meg ezeket is tojással, szórjuk meg müzlivel és süssük meg.