répás torta leveles tésztából

Répás torta leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

A kiadós répás tortánk leves tésztából, krémsajttal és mogyoróval nem csak igazi kulináris élvezet, de csodálatosan illeszkedik a tavaszi szezonba is.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 répás tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
  • 250 g színes sárgarépa szeletelve
  • 150 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 tojás szétválasztva
  • 1/2 csokor petrezselyem félig apróra vágva
  • 50 g mogyoró durvára vágva
  • őrölt só és cayanne-bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgarépákat sós vízben megfőzzük.

  3. Lépés 3

    A krémsajtot, a tojássárgáját, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, sóval és cayanne-borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a tészta körülbelül 1/3-át levágjuk, majd ezt a tésztadarabot 12, kb. 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. 3 szálanként fonatot készítünk.

  5. Lépés 5

    A fonatokat a maradék tészta szélére tesszük és jól rányomkodjuk. A krémet a tésztára kenjük, majd beterítjük a szeletelt sárgarépával és megszórjuk mogyoróval.

  6. Lépés 6

    A répás tortát az előmelegített sütő középső rácsán kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. Friss petrezselyemmel díszítjük.

Tipp

Mogyoró helyett használhatunk diót vagy más magvakat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!