Rétes-kelyhek muffinformában
0 Bewertungen
- kb. 8 perc
- 160 °C
- 140 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 kehelyhez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 0 mandula aprítva
- 300 g áfonya (vagy málna vagy eper)
- 250 g tejföl
- 250 g tejszín
- 80 g porcukor
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémhez az áfonyát a porcukorral mixer segítségével keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt majd a felvert tejszínt. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe.
-
Lépés 3
Minden tésztalapot vágjunk 6 egyforma részre, olvasztott vajjal kenjünk meg, kristálycukorral, fahéjjal és aprított mandulával szórjuk meg, és helyezzük muffinformába. Az alját óvatosan nyomkodjuk bele.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 8 perc alatt süssük készre, hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából.
-
Lépés 5
A kihűlt áfonyás krémet töltsük a formákba.
Tipp
Friss gyümölccsel és tejszínhabbal díszítsük.