Rétes leveles tésztából
három féle gyümölccsel
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 220° C
- 200° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 3 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 db kis alma felkockázva
- 1 db körte felkockázva
- 1 db barack (friss vagy befőtt) magozva, felkockázva
- 3 tk. cukor
- 3 csipet fahéj őrölve
- 3 ek lekvár tetszőlegesen
- 3-6 ek mag kívánság szerint őrölve
- Kevés margarin a kenéshez
- Kevés porcukor a szóráshoz
- magok kívánság szerint a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden gyümölcsöt a hozzávalók egyharmad részével keverjük el, így három különböző tölteléket kapunk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük és három egyenlő részre vágjuk.
-
Lépés 4
Minden csíkra más tölteléket helyezünk / alma / körte / őszibarack / egy oldalt ráhajtunk a töltelékre és margarinnal átkenjük és a másik oldalt ráhajtjuk.
-
Lépés 5
Mindegyik tetejét megkenjük margarinnal és egy késsel átlósan 2 cm-ként bevágjuk. Sütőben 220 C° -on középső sínen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Készíthető bármilyen szezonnak megfelelő gyümölccsel, ízesíthető mézzel vagy juharsziruppal.