Réteskosárkák avokádóval és garnélával
- kb. 5 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- 6 db avokádó meghámozva, kimagozva és felkockázva
- 2 citrom leve
- Só és bors
- 1 kg garnéla a tálaláshoz
- 2 ek liszt
- Kevés vaj
- saláta a tálaláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden tésztalapot vágjunk 8 egyforma négyszögre. Az így kapott lapokat kettesével tegyük egymásra, a lapok közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 3
A tésztalapokat tegyük alaposan kikent, liszttel hintett kávécsészékbe. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A töltelékhez az avokádódarabokat és a citromlevet keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
Az avokádótölteléket tegyük a kosárkákba, és garnélával, koktélszósszal és salátával tálaljuk.
A koktélszószhoz 400 g majonézet, 2 citrom levét, 250 g ketchupot, kevés őrölt borsot és sót keverjünk össze.
A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.