Ribizli tallérok morzsával
0 Bewertungen
- 25-30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 tallérhoz
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 50 g liszt
- 25 g mandula reszelt
- 75 g cukor
- 75 g vaj hideg, kockákra vágva
- 1 csipet fahéj
- 8 tk. ribizlilekvár
- 250 g friss ribizli megtisztítva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A lisztet, a mandulát, a porcukrot és a vajat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy kis időre.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egységes téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
A tészta széleit csavarjuk fel, hogy tallér alakot kapjunk. Tegyünk egy teáskanálnyi ribizlilekvárt mindegyik tésztára, és azonos arányban oszlassuk el a ribizlit is a tésztákon. Morzsáljuk a korábban összegyúrt lisztes keveréket a tészta tejére.
-
Lépés 5
A ribizlis tallérokat a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Citromlé és porcukor felhasználásával citromos mázat készíthetünk, melyet sütés után csepegtessünk a tésztára.