Ribizlis táskák
Tökéletes desszertnek vagy kávé mellé – a túrós töltelékkel ellátott ribizlirudaink egyszerűen ellenállhatatlanok! A lédús ribizli és a bodzaszörp gyümölcsös keveréke igazi csemege, különösen a meleg évszakban.
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 150 g túró (20%)
- 70 ml bodzaszörp/bodzaszirup
- 1 tojás szétválasztva
- 1 ek. pudingpor vagy kukoricakeményítő
- 70 g ribizli letisztítva
- 30 g mandulaforgács, dió és/vagy pisztácia
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót csomómentesre keverjük a bodzasziruppal, a tojássárgájával és a pudingporral.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 4 egyenlő téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztadarabok közepére tölteléket kenünk, és a tetejére szórjuk a ribizlit úgy, hogy körös-körül 2 cm-es szegélyt hagyunk. A széleit vékonyan megkenjük tojásfehérjével, és visszahajtjuk a töltelékre. A tésztát jól összezárjuk, villával erősen lenyomkodjuk a végeit. Az összezárt oldalával lefelé fordítjuk, majd megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mandulával, dióval és/vagy pisztáciával.
-
Lépés 5
A táskákat az előmelegített sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Alternatív megoldásként használhatsz más piros bogyós gyümölcsöket is. A bodzaszirup 1:1 arányban helyettesíthető más sziruppal vagy 40 g porcukorral.