Ribizlisarok
0 Bewertungen
- 12 perc
- 160 °C
- 140 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- ribizlilekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk fel kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
A tészta közepére tegyünk 1 - 2 dkg ribizlilekvárt.
-
Lépés 4
A tészta széleit spricceljük meg vízzel.
-
Lépés 5
A négyzeteket hajtsuk háromszög alakra, és a vízzel megkent széleket nyomkodjuk egymáshoz.
-
Lépés 6
A ribizli sarkot tojással kenjük meg, és az előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
Vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha a háromszög széleit sütés előtt villával megnyomkodja, akkor szép mintát kap.