Ribizlisarok

Ribizlisarok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 20 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk fel kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A tészta közepére tegyünk 1 - 2 dkg ribizlilekvárt.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit spricceljük meg vízzel.

  5. Lépés 5

    A négyzeteket hajtsuk háromszög alakra, és a vízzel megkent széleket nyomkodjuk egymáshoz.

  6. Lépés 6

    A ribizli sarkot tojással kenjük meg, és az előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    Vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha a háromszög széleit sütés előtt villával megnyomkodja, akkor szép mintát kap.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!