rókagombás pizza

Rókagombás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1/2 póréhagyma karikákra vágva
  • 300 g rókagomba félbevágva
  • 5 szelet szalonna
  • 1 kis vöröshagyma meghámozva és vékony szeletekre vágva
  • 80 g ementáli sajt reszelve
  • mogyoró tetszés szerint apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A póréhagymás és a rókagombát serpenyőben közepes lángon kb. 5 percig pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük a krémsajttal úgy, hogy körbe 1-1 cm széles szegélyt üresen hagyunk.

  4. Lépés 4

    Megszórjuk sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a hagymás-gombás keveréket és a szalonnát.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütő alsó sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt megszórjuk törtmogyoróval.

Tipp

Még ínyencebb verzióért szórj aszalt sárgabarackot a megsült pizzára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!