Ropogós Pizza Bianca

garnélarákkal, grillezett cukkinivel és burratával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Pizza Bianca garnélarákkal, cukkinivel és finom citrusos ízekkel egyenes a grillről. Videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudod finom ropogósra elkészíteni.

  • kb. 20 perc
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g tejföl
  • citrom héja reszelve
  • 120 g grillezett cukkini csíkokra vágva
  • 180 g pácolt garnélarák (kb. 100 g lecsepegtetve)
  • 125 g burrata sajt
  • 1/2 csokor friss kapor apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.

  3. Lépés 3

    A tejfölt összekeverjük a citromhéjjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  4. Lépés 4

    A krémet a tésztára kenjük úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tetejére cukkini csíkokat, garnélát és burratát teszünk.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütőpapírral együtt a pizzakőre helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A garnélarákok helyett használhatunk füstölt lazacot vagy pisztrángot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!