Ropogós Pizza Bianca
Pizza Bianca garnélarákkal, cukkinivel és finom citrusos ízekkel egyenes a grillről. Videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudod finom ropogósra elkészíteni.
- kb. 20 perc
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g tejföl
- citrom héja reszelve
- 120 g grillezett cukkini csíkokra vágva
- 180 g pácolt garnélarák (kb. 100 g lecsepegtetve)
- 125 g burrata sajt
- 1/2 csokor friss kapor apróra vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.
-
Lépés 3
A tejfölt összekeverjük a citromhéjjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
A krémet a tésztára kenjük úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tetejére cukkini csíkokat, garnélát és burratát teszünk.
-
Lépés 5
A pizzát a sütőpapírral együtt a pizzakőre helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A garnélarákok helyett használhatunk füstölt lazacot vagy pisztrángot is.