Sajtos-baconös stanglik
A friss leveles tésztából készült sajtos-baconös stanglik mindenki kedvence lehet, finom falatok a gyerekeknek tízóraira vagy uzsonnára, de jó választás reggelire is, vagy ha az ember megéhezik két étkezés között.
Hozzávalók kb. 25 stanglihoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g créme fraîche (krémsajt)
- 12 szelet bacon szalonna
- 100 g reszelt sajt
- 1 tojás felverve
- mák vagy szezámmag a szóráshoz
- őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A krémsajtot borssal fűszerezzük, majd a tésztára kenjük. A tetejére szalonnát teszünk és megszórjuk sajttal.
-
Lépés 3
A másik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a megkent tészta tetejére helyezzük, majd kicsit összenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A tésztát 1-2 cm széles csíkokra vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük és mákot vagy szezámmagot szórunk a tetejére.
-
Lépés 5
A stanglikat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.