Sajtos falatkák chutney-val
1 Bewertung
Akár előételként tálaljuk, akár snack egy pohár finom vörösbor mellé, a sajtos falatkák chutney-val mindig jó választás!
- 15-20 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- chutney a töltelékhez
- sajt ízlés
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát 20 egyforma téglalapra vágjuk. 10 téglalapot szurkáljunk meg villával.
-
Lépés 3
A megmaradt téglalapot mindegyikébe vágjunk 3-3 kört tésztaszaggatóval. A lyukas tésztacsíkokat helyezzük a villával megszurkált téglalapokra.
-
Lépés 4
A kivágott köröket helyezzük el dekoratívan a tésztán.
-
Lépés 5
Tojással megkenjük, majd az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Ha megsült a tészta, tegyünk 1-1 teáskanál chutney-t a lyukakba és helyezzünk rá sajtokat.
Tipp
A chutney-t a még meleg tésztára tegyük.