Ropogós
Sajtos lábak
leveles tésztából
0 Bewertungen
- kb. 12 perc
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 100 g reszelt sajt
- 1 tk oregánó
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A légkeveréses sütőt 180° C-ra előmelegítjük (alsó-/felső sütéses fokozaton nem ajánlott) és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és kenjük meg a felvert tojással. Láb alakú tésztaforma segítségével szaggassuk ki a tésztát és egymástól egy kis távolságra helyezzük a láb-formákat dupla sütőpapírra.
-
Lépés 3
Keverjük össze a sajtot, az őrült fűszerpaprikát és az oregánót majd szórjuk a tésztára. A fennmaradó tésztából csavarjunk rudakat és tegyük a lábakhoz.
-
Lépés 4
A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és a középső sínen kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A sajtlábakat más fűszerekkel is elkészíthetjük, például használhatunk köményt, pizza fűszereket vagy kakukkfüvet.