Sajtos, mákos, szezámmagos, tökmagos falatok
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 36 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- tengeri só
- Oregánó, kakukkfű
- bors
- kevés pizzasajt vagy fűszeres keménysajt
- Mákszemek
- Szezámmag
- tökmag apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuj 4 x 7 cm-es téglalapokra, a téglalapokat hajtsuk félbe, és felvert, enyhén sózott tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
Ízlés szerint szórjuk meg durvább szemcséjű tengeri sóval vagy fűszersóval, szárított oregánóval vagy kakukkfűvel, borssal, sajttal, mákkal, tökmaggal vagy szezámmaggal.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük.
Tipp
Készíthetünk hozzá fokhagymás snidlinges mártogatóst joghurtból vagy tejfölből.