Sajttorta
0 Bewertungen
- 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- 150 g ementáli sajt durvára reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- Kevés szerecsendió őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, a tojást és a sajt felét keverjük hozzá, fűszerezzük, és jól keverjük át.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, sütőpapírral fektessük tortaformába és villával szurkáljuk meg. Erre tegyük a masszát, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük az alsó sínen, aranybarnára.
Tipp
Ementáli sajton kívül használhatunk másfajta sajtot is, sőt, még finomabb lesz, ha több fajtát is teszünk a tortánkba!