Sajttorta bogyósgyümölcsökkel
A sajttorta felturbózása ez a bogyósgyümölcsös verzió. Nagyon egyszerű elkészíteni és könnyű lenyűgözni vele bárkit. Egy igazi mennyei falat.
- 35-40 perc
- 180 °C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 24 cm ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 320 g krémsajt
- 160 g vaj
- 160 g finom kristálycukor
- 4 tojás
- 80 g fekete szeder
- 60 g málna
- 80 g eper negyedelve
- 50 g ribizli
- vaj a zsírozáshoz
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy kivajazott formába fektetjük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor a zsírozás elmarad). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A vajat, a krémsajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat és egy habverővel sima krémmé keverjük. A masszát a tésztára kenjük.
-
Lépés 4
A tészta széleit megkenjük tojással.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 35 - 40 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
Tálalás előtt ráhelyezzük a bogyósgyümölcsöket és megszórjuk porcukorral.