Sárga-barna karácsonyi linzer
- 6 - 7 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 1 db sütőpapír
- Több fajta karácsonyi kiszúró forma
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztákat széltében vágjuk fel 10 - 10 ujjnyi vastagságú csíkra.
-
Lépés 3
Helyezzünk egymás mellé egy barna és egy sárga csíkot, finoman nyomjuk össze az illesztéseknél, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.
-
Lépés 4
Egy - egy csíkból formától függően kb. 3 - 4 kekszet tudunk kiszúrni.
-
Lépés 5
A leeső tésztadarabokat gyúrjuk össze, és szúrjunk ki belőle márványos kekszeket.
-
Lépés 6
A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180˚ C-ra előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre.
Ha a kétféle tésztákat vékonyabb csíkokra vágjuk, és úgy illesztjük egymáshoz, vékonyabb csíkos formákat kaphatunk!
Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét.