Sárgabarack torta
- kb. 45 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g sárgabarack magozva
- 60 ml víz
- 3 tojás
- 60 g barnacukor
- 250 g friss sajt
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kimagozott sárgabarackot enyhén megfőzzük, és végül robotgéppel pürésítjük. A masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A formát kizsírozzuk, a tésztát kitekerjük, és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába fektetjük (a kitekert tésztát sütőpapírral együtt a formába helyezhetjük, így a kizsírozást megspóroljuk). A túlérő tésztával a szélét megerősíthetjük.
-
Lépés 4
Tojást, cukrot és a frissajtot a sárgabarack masszához adjuk, formába rakjuk és egyenletesen elosztjuk.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt az alsó sínen aranybarnára sütjük.
Friss sárgabarackkal jól megrakjuk a tésztát, porcukorral megszórjuk, máris kész a finom torta a vendégeinknek.