Sárgabarackos csiga
kecskesajttal és dióval
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 40 dkg sárgabarack megmosva, apró kockákra vágva
- 10 dkg kecskesajt apró kockákra vágva
- 5 dkg dió aprítva
- 5 szelet szárított sonka kockákra vágva
- 2 ek. krémtejszín (Creme Fraiche)
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát, diót, kecskesajtot és sárgabarackot egy tálban összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt vízszintesen kitekerjük. Megkenjük a krémtejszínnel úgy, hogy a felső szélénél kb. 5 cm szélességben szabadon maradjon, majd megszórjuk a sonkás sárgabarackos töltelékkel. Alulról kezdve, szorosan feltekerjük, majd a roládot kb. 3 cm széles szeletekre felvágjuk.
-
Lépés 4
A csigákat a sütőpapírra fektetve egy tepsibe tesszük. A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.