Sárgabarackos szélforgó
- 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 14 szélforgóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 citrom leve
- 450 g felezett sárgabarack konzerv
- 5 ek sárgabaracklekvár
- 1 ek cukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 10 x 10 cm-es négyzetekre. A tészta közepére halmozzunk egy kanál tölteléket.
-
Lépés 4
A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát, és a sarkait hajtsuk be középre.
-
Lépés 5
A gyümölcsöt csöpögtessük le és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 7
A sárgabaracklekvárt főzzük fel cukorral, és ezzel kenjük meg a frissen sült szélforgókat.
Nyáron készíthetjük friss, érett barackból vagy kajsziból is, de mindenképpen hámozzuk meg és magozzuk ki!