Sárgabarackos szélforgók
Ezek a mutatós túrós sárgabarackos szélforgók nagyon gyorsan és egyszerűen megsülnek friss leveles tésztánkkal. A sárgabarackos szélforgó tökéletes édes falat a meleg évszakban – próbáld ki villámgyors receptünket most!
- 10-15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 szélforgóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 125 g túró
- 40 g cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 citrom leve
- 6 fél sárgabarack felezve
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 1 ek víz
- pörkölt mandulapehely
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a tepsibe helyezzük, majd 6 egyforma téglalapra vágjuk. 1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére.
-
Lépés 4
A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát és a sarkokat - mint a papírforgónál - hajtsuk be középre.
-
Lépés 5
A gyümölcsöt csöpögtessük le, és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.
-
Lépés 6
A szélforgókat előmelegített sütőben középső sínen kb 10-15 perc alatt süssük aranysárgára, majd sárgabaracklekvárral megkenve, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Kipróbálhatjuk a receptet eper, meggy vagy málnalekvárral és gyümölccsel is, bátran kísérletezzünk!