Sárgabarackos túrós vaníliás rétes
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g sárgabarack kimagozva, negyedelve
- 100 g vaj
- 3 tojás szétválasztva
- 250 g túró
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 150 g cukor
- vaj a kenéshez, olvasztva
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgáját a vajjal együtt felverjük. A túrót, zsemlemorzsát és pudingport hozzáadjuk és jól elkeverjük. A cukrot és a fehérjét habbá verjük és óvatosan a vajas krémhez keverjük.
-
Lépés 3
1 réteslapot egy előkészített konyharuhára teszünk, az olvasztott vajjal megkenjük és egy második lapot 90°C-kal elforgatva ráteszünk.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó felére tesszük, a sárgabarack felét rátesszük úgy, hogy a végeknél kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A széleket felhajtjuk és a konyharuha segítségével az egészet feltekerjük. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.
-
Lépés 5
A réteseket az illesztéssel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és vajjal megkenjük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A sárgabarack helyett bogyós gyümölcsöket vagy más szezonális gyümölcsöket is használhatunk.