Sárgarépás quiche
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 8 szál sárgarépa hosszában negyedelve, blansírozva
- 2 db hosszúkás hagyma negyedelve
- 2 cs. krémsajt (150 g)
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 100 g olívabogyó durvára aprítva
- 12 zsályalevél
- szerecsendió őrölve
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott formába fektetjük. A kilógó tésztaszéleket visszahajtuk és megerősítjük vele a széleket.
-
Lépés 3
A blansírozott sárgarépát, hagymát és az olívát helyezzük a tésztaalapra.
-
Lépés 4
A krémsajtot, a tojást a fokhagymával kikeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és megkenjük vele a tésztát. A sárgarépát, a hagymát és az olívabogyót a tésztára rendezzük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 6
A sütési idő kb. 25. percénél megszórjuk zsályával.
Tipp
Zsálya mellett a quiche tetejére tökmagot is szórhatunk.