Sárgarépás quiche türkörtojással
- kb. 30-40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 quicheformához (Ø 24 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 3 tojás
- 6-7 db nagyobb sárgarépa hámozva, hosszában vékony szeletre vágva
- 2-3 db póréhagyma karikákra vágva
- 1 ek olaj
- 200 g tejszín
- Kevés szerecsendió őrölve
- 1 köteg snidling aprítva
- Kevés vaj a forma kenéséhez
- só bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgarépát hámozzuk meg, mossuk meg, és hosszában vágjuk vékony szeletekre. A szeletelt sárgarépát forrásban lévő vízben 3 - 4 percig főzzük, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le.
-
Lépés 3
A póréhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. A póréhagymát 2-3 percig pirítsuk kevergetés közben, majd sózzuk, borsozzuk és húzzuk le a tűzről.
-
Lépés 4
2 tojást keverjünk össze a tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.
-
Lépés 5
Egy kerek quiche formát vajazzunk ki, és tegyük bele a tésztát, és jól nyomkodjuk bele, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le. A maradék tésztából kisméretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki kis köröket.
-
Lépés 6
A sárgarépaszeleteket kör alakban rendezzük a tésztára. A felkarikázott póréhagymát is tegyük a tésztára, majd a kis tésztakörökből készítsünk keretet a quiche szélére.
-
Lépés 7
A tojásos tejszínt öntsük a zöldségekre, és előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 - 40 percig süssük, amíg a massza megszilárdul. Vegyük ki a sütőből, és rövid ideig hagyjuk hűlni.
-
Lépés 8
Serpenyőben süssünk egy tükörtojást, és tegyük a kész quiche közepére.
-
Lépés 9
A snidlinget mossuk meg, szárítsuk, és aprítsuk fel, majd szórjuk a quichre.
Elkészíthetjük a sárgarépás quiche-t maradék leveszöldségből is, amely már főve van.