Savanyúkáposztás rétes sajttal és sonkával
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 700 g főtt káposzta darabolva
- 150 g ementáli sajt felkockázva
- 300 g gépsonka vékonyra szeletelve
- 125 g krémtejszín
- 2 ek félédes pirospaprika őrölve
- 1 köteg petrezselyem finomra vágva
- só bors, kömény
- vaj vagy margarin a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposztát a krémtejszínnel, petrezselyemmel és a fűszerekkel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sajtot.
-
Lépés 3
A sonkaszeleteket rövid ideig süssük serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. Ezután borítsuk be a tészta 2/3 részét a szeletekkel és erre helyezzük a káposztás töltelék felét.
-
Lépés 4
A széleket hajtsuk be, a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 25 percig süssük.
Tipp
Ha marad egy kevés reszelt sajt, akkor a sütés végén rászórhatjuk a rétes tetejére.
Száraz fehérbort, például Juhfarkat kínálhatunk hozzá.