Sertésszűz zsályával
Mennyei lédús sertésszűz ropogós leveles tésztában. A zsálya és a prosciutto sonka teszi igazán különlegessé ezt a finom Karácsonyi fogást.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 190°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 800 g sült sertés szűzpecsenye
- 2 ek. olívaolaj
- 16 friss zsályalevél
- 8 szelet prosciutto (sonka)
- 1 felvert tojás a kenéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sertés szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon kisütjük és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A sertésszüzet körbetekerjük a sonkával.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, belecsomagoljuk a sertésszüzet a zsályalevelekkel, alaposan lezárjuk a tésztát és a sütőpapírra helyezzük. Megkenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk és a csomagolásból hátramaradt tésztadarabkákkal díszítjük.
-
Lépés 5
A sertésszüzet a sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Rövid ideig pihentetjük, majd felvágva tálaljuk.