Sonkás-gombás pizzagolyók
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 16 pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- őrölt só és bors
- kevés cukor
- 1 konzerv gomba félbe vágva, lé nélkül
- 100 g sonka kockára vágva
- 70 g ementáli sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomszószhoz: a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszereket, a sót, a borsot és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd egy botmixerrel összepürésítjük. Ízlés szerint ízesítjük, majd állni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy 16 egyforma négyszöget kapjunk.
-
Lépés 4
Helyezzünk mindegyik négyszögre egy kevés gombát, sonkát és sajtot, majd a tészta sarkainál összefogva formáljunk golyókat.
-
Lépés 5
A pizzagolyókat egy kör alakú sütőtepsibe a hajtással lefelé helyezzük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 7
Mialatt sülnek a golyók, lassú lángon forraljuk fel a paradicsomszószt, majd tálaljuk a pizzagolyókat a mártással.