Sonkás-kukoricás toast
Sonka, kukorica, sajt – klasszikus pizzafeltétek. Próbáld ki most egy kicsit másképp, készíts belőle toast szendvicset.
- 8-16 perc
- kb. 15 perc
Hozzávalók 2 toasthoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- kevés paradicsomszósz
- 6 szelet sonka
- reszelt sajt
- kevés kukorica
- kevés olaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a hűtőből kivesszük és a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és széltében félbevágjuk.
-
Lépés 2
A két tésztára paradicsomszószt kenünk úgy, hogy körbe kb. 5 cm széles csíkot szabadon hagyunk. A tetejére sonkát, kukoricát és reszelt sajtot szórunk.
-
Lépés 3
A sarkokat felhajtjuk a töltelékre. Jól zárjuk le, nyomkodjuk össze a széleket.
-
Lépés 4
A kontaktgrillt vagy egy grillserpenyőt felmelegítjük, és enyhén kenjük meg olajjal mindegyik oldalát. A kontaktgrillben körülbelül 10-12 perc alatt, a serpenyőben közepes lángon körülbelül 7-8 percig (összesen 14-16 perc) süssük a tészta mindkét oldalát.