Sonkás pizzagolyók
- 16 perc
- 200°C
- 180°C
Hozzávalók 16 golyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g sonka apró kockákra vágva
- 100 g füstölt sajt reszelve
- 4 ek. tejföl
- Só és bors őrölve
- Némi bazsalikom
- olívaolaj
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát, a füstölt sajtot, a tejfölt összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kétszer, széltében pedig négyszer vágjuk el úgy, hogy 15 négyzetet kapjunk. A négyzetek közepére egy-egy kanál sonkás tölteléket teszünk. A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk.
-
Lépés 4
Kivajazunk egy formát és az illesztésükkel lefelé sorban belehelyezzük a golyókat. A bazsalikomot az olívaolajjal összekeverjük és megkenjük vele a tésztákat.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 16 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Egy pohár tejfölt ízesítsünk zöldfűszerekkel, például oreganoval és bazsalikommal és márotgatósként kínáljuk a golyók mellé.