Sonkás, rukkolás pizza
- 13 - 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek mogyoró durvára aprítva
- 150 g Rukkola aprítva
- 50 g pecorino sajt reszelve
- 3 ek tejföl
- 8 szelet sonka
- 3 paradicsom felkockázva
- 150 g gomba vékonyra szeletelve
- 5 ek olívaolaj
- 1 csipet cukor
- Só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az aprított mogyoró 3/4 részét teflonserpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk át. 20 g pecorinot reszeljeünk le.
-
Lépés 3
A rukkolát aprítsuk össze, és a mogyoróval, reszelt sajttal és olívaolajjal pürésítsük. A tejfölt keverjük hozzá, és sóval, borssal és a cukorral ízesítsük.
-
Lépés 4
A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és kenjük meg a rukkolás pesztóval. Feltétként tegyük rá a paradicsomot, a maradék mogyorót, sonkát és gombát.
-
Lépés 5
220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 13 - 15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A maradék pecorinot durvább reszelőn reszeljük és szórjuk a kész pizzára.
Egy kevés extra szűz olívaolajjal az elkészült pizzát meg is locsolhatjuk.