Sonkás-sajtos rétes
vajas leveles tésztából
1 Bewertung
- 20-25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 3 tojás
- 200 g créme fraîche (krémsajt)
- 8 szelet sonka
- 8 szelet sajt
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
2 tojást összekeverünk a krémsajttal és sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük. A masszát a tésztára kenjük úgy, hogy körben 2 cm-es szegélyt üresen hagyunk.
-
Lépés 4
A sonkát és a sajtot a krémsajtra tesszük, majd a tésztát alulról szorosan feltekerjük, villával a szélet lenyomkodjuk. A rétest megkenjük a harmadik tojással.
-
Lépés 5
A rétest a sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.