Sonkás zöldfűszeres kifli
1 Bewertung
- 12 - 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 14 kiflihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 400 g sonka apróra felkockázva
- 125 g zöldfűszeres krémsajt
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és vágjuk fel 7-7 db háromszögre.
-
Lépés 3
A felkockázott sonkát a sajtkrémmel keverjük össze, és a masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögekre.
-
Lépés 4
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A háromszögeket tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.
-
Lépés 6
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Sonka helyett elkészíthetjük sült baconnel is, ha füstösebbet ízvilágot kedveljük!