Sóskás-szalonnás stanglik
Ezek a finom sóskás-szalonnás stanglik tökéletes harapnivalók piknikezéshez vagy köretként is kiválóan szolgálnak az ebédhez.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 15 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g krémsajt
- 8 szelet angolszalonna
- kb. 30 sóskalevél jól megmosva
- 75 g Comte (hegyi sajt) a szóráshoz
- őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a krémsajttal megkenjük és ízlés szerint borssal ízesítjük. Szórjuk a tésztára a szalonna-szeleteket és rá a sóskaleveleket.
-
Lépés 3
Óvatosan félbehatjuk a tésztát, és jól egymáshoz nyomkodjuk a rétegeket. A tésztát 10 percre a hűtőbe tesszük.
-
Lépés 4
Miután kivettük a tésztát a hűtőből, körülbelül 1,5 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat megcsavarjuk, majd sajttal megszórjuk.
-
Lépés 5
A stanglikat a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
A sóskát ne szedjük közvetlenül utak vagy erdők széléről és feldolgozás előtt alaposan mossuk meg, majd konyhai törlőkendővel szárítsuk meg.