Spárgarudak sonkával
- 10 – 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5-6 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 16 db friss zöld spárga felezve
- 8 szelet sonka félbe vágva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss spárgát kb 5 percig főzzük sós vízben, majd hűtsük le.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük tepsire, felvert tojással kenjük meg, és kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk fel.
-
Lépés 4
A sonkaszeleteket hosszában vágjuk félbe és 2-3 felezett spárgát tekerjen bele. A tésztacsíkokat spirálisan tekerjük a sonkába csomagolt spárga köré, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 6
Langyosan szervírozzuk.
Nagyon fontos, hogy mindig friss spárgát vásároljunk! Pucolást nem igényel, de a végeit vágjuk vagy törjük le! A friss zöld spárga szezonja április végétől júniusig tart.