Spárgás lazacos quiche
Friss tavaszi recept spárgával és füstölt lazaccal. Ez a quiche nagyszerű fogás lehet ebédre vagy vacsorára. Tante Fanny friss omlós quiche tésztájával gyerekjáték elkészíteni és biztos vele a siker.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 Ø 28 cm quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 4 tojás
- 250 g tejföl
- 250 g füstölt lazac nagyobb darabokra vágva
- 2 tk. torma reszelve
- 500 g zöld spárga meghámozva
- Só és bors őrölve
- zsázsa a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket visszahatjuk és a tészta alját egy villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a lazacot, a tormát és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A masszát a tésztára töltjük, elsimítjuk és a spárgát sugár alakban rárendezzük.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Pár percig hűlni hagyjuk és megszórjuk zsázsával.
A zsázsa helyett használhatunk más zöldfűszer növényt is, mint például petrezselymet.