Spárgás pizza
tormával
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 15 szál zöldspárga alsó harmada meghámozva
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 50 g majonézes torma
- 150 g főtt sonka kockákra vágva
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát a forrásban lévő sós vízben al dante-re főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A majonézes tormát a krémsajttal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egyenletesen megkenjük a krémmel, a szélénél 1 cm-t kihagyva. A felkockázott sonkát és a spárga szálakat a pizzára tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő alsó sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
Zöld spárga helyett használhatunk ropogósra főtt fehér spárgát is.