Spárgás pizza sonkával
0 Bewertungen
- 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- kb. 500 g zöld spárga a fás végek eltávolítva
- 2 db tojás
- 150 ml tejszín
- 3 ek krémtejszín
- Kevés szerecsendió őrölve
- Só, bors ízlés szerint
- 10 szelet sonka vagy szalonna
- 70 g parmezán vagy ementáli sajt reszelve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt a tojásokkal és a krémtejszínnel keverjük el, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A pizzatésztát tekerjük ki a tepsibe a sütőpapírral együtt, a széleket lisztezett ujjal nyomkodjuk fel.
-
Lépés 4
A tésztára fektessük a sonkát és a spárgát, öntsük rá a tojásos-tejszínes masszát és sajttal szórjuk be.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 percig süssük készre.
Tipp
Ha szalonnát használunk sonka helyett, inkább a húsosabb bacon fajtát válasszuk!