Spárgás pizza tormával
- kb. 12 - 15 perc
- 250 °C
- 230 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1,5 kg zöld spárga a végei letörve, megmosva
- 250 g főtt sonka apróra kockázva
- 50 g krémtejszín
- 3 ek torma reszelve
- 2-3 ek olívaolaj
- tengeri só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 250°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát hámozzuk meg, és vízben egy csipet sóval és cukorral főzzük roppanósra.
-
Lépés 3
A krémtejszínt és a tormát alaposan keverjük össze.
-
Lépés 4
A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel, sütőpapírral együtt tekerjük ki két tepsire.
-
Lépés 5
A tésztát kenjük meg a tejszínes - tormás krémmel, egyenletes vastagságban a tésztaszélekig.
-
Lépés 6
A spárgát és a felkockázott sonkát oszlassuk el a tésztán, sóval és borssal ízesítsük, és olívaolajjal locsoljuk meg.
-
Lépés 7
A pizzát előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük ropogósra.
Használhatunk majonézes tormát is, ebben az esetben kevesebb krémtejszínt használjunk a recepthez.