Spárgás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgákat tisztítsuk meg, végeiket és keményebb részüket vágjuk le, majd forró, sós vízben főzzük félpuhára.

  3. Lépés 3

    A megtisztított spenótot mossuk meg, csepegtessük le.

  4. Lépés 4

    A sonkát és a sajtot vágjuk vékony szeletekre.

  5. Lépés 5

    A tésztát szórjuk meg a sonkával, halmozzuk rá a spenótot, majd rakjuk meg sajttal, végül a tetejére halmozzuk a spárgát.

  6. Lépés 6

    A tésztát a réteseknél szokásos módon a sütőpapírral együtt tekerjük fel, két végét hajtsuk be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

  7. Lépés 7

    A kész rétest a sütőpapírral együtt helyezzük tepsibe, a tetejét kenjük meg a felvert tojással, és forró sütőben süssük pirosra.

  8. Lépés 8

    Melegen, szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a töltelékhez adjunk hozzá 1 gerezd aprított fokhagymát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!