Spárgás-sonkás rétes
- 25-30 perc
- 220°C
- 210°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 - 500 g zöld spárga meghámozva
- 100 g sonka vékony csíkokra vágva
- 100 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve
- 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 1 tojás
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a leveles tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémtejszínt a tojással és a fűszerekkel jól összekeverjük és hozzáadjuk a sonka és a sajt kétharmadát.
-
Lépés 3
A leveles tésztát kitekerjük és hosszában egy kb. 10 cm szélességben elvágjuk. A keskenyebb tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk.
-
Lépés 4
A sonkás sajtos krémmel megkenjük a szélesebb tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 2-3 cm szabadon maradjon. Ráhelyezzük a spárgákat és megszórjuk a maradék sajttal és sonkával. A tésztaszéleket megkenjük tojással.
-
Lépés 5
A rácsozott tésztát óvatosan a töltelékre tesszük és a széleknél jól összeillesztjük.
-
Lépés 6
A tésztához tekert sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és beletesszük a rétest. Tojással megkenjük a rácsos tetejét és a sütő középső sínén kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.