Spárgás – sonkás rétes rácsozva
- 25-30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 600 g zöld spárga hámozva és középen átvágva
- 100 g sonka csíkokra vágva
- 100 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve a pirításhoz
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát sós vízben főzzük egy csipet cukorral, jól csepegtessük le, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A krémtejszínt tojással és fűszerekkel jól keverjük össze, adjuk hozzá a sonka és sajt 2/3 részét, és keverjük össze a spárgával.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a tészta hosszabbik oldalából vágjunk le egy 10 cm széles csíkot. A keskenyebb részt gurítsuk át tésztarácsozóval.
-
Lépés 5
A szélesebb tésztát rakjuk meg a töltelékkel úgy, hogy a széleken 2-3 cm-t hagyjuk szabadon, ezt kenjük meg tojással, majd a maradék sonkát, sajtot és spárgát tegyük a töltelékre.
-
Lépés 6
A rácsozott tésztát húzzuk szét, tegyük a töltelékre és a széleket nyomkodjuk össze.
-
Lépés 7
A rétest felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha nincs tésztarácsozója, vágja a tésztát 1/2 cm széles csíkokra, és helyezze a csíkokat a töltelékre.